El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  Relats sobre (i des de) la prostitució. Asimetries en la llibertat d’expressió i el debat públic

01/2018

Núria Reguero (InCom-UAB) ressenya el llibre de Natália Ledur Alles (2017): “Prostitución y discurso mediático. ¿Dónde están las protagonistas?”, Barcelona: Editorial UOC/InCom-UAB

  Àfrica i els mitjans de comunicació occidentals

01/18

Autora: Verónica I. Basquens (Estudiant de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona) El Grup de Treball sobre Periodisme Solidari del Col·legi de Periodistes de Catalunya va organitzar un debat sobre Àfrica en els mitjans de comunicació el 12 de desembre de 2017 al centre de Barcelona, a la seu del Col·legi. Aquest ha sigut l'últim acte d'un cicle de debats titulat “Àfrica, tan a prop i tan desconeguda”.

  Mitjans de proximitat: màquines que dialoguen o espais de connexió pública?

12/2017

Amparo Huertas Bailén, responsable de l’OCC InCom-UAB, fa un resum de la 6ena Jornada Internacional de mitjans de proximitat (AMIC).

  L'activista Yolanda Domínguez reflexiona sobre la contribució de la publicitat en la normalització dels estereotips de gènere

11/2017

Autora: Verónica I. Basquens (Estudiant de Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona)

  Davant de la post-veritat, cal fer més-periodisme

11/2017

El tema escollit per a debatre a la jornada commemorativa dels 20 anys del Consell d'Informació de Catalunya (CIC) i dels 25 anys del Codi Deontològic no podia ser altre que la post-veritat. Segons el Diccionari Oxford, aquest terme va ser la paraula clau de l'any 2016 amb aquesta definició: “Relatiu a o denotant circumstàncies en les quals fets objectius no són tant influents en la formació de l’opinió pública com l’apel·lació a l’emoció i a la creença personal”. Però és que, a més a més, aquest avís no sembla haver tingut cap efecte. Així, la periodista Soledad Gallego-Díaz va recordar que al 2017 l'expressió escollida ha estat "falses notícies" i, afegint una mica d'ironia a un debat on va ser evident la preocupació davant d'un periodisme que ha perdut la seva essència, va recordar que no fa tant que el Diccionari Oxford recollia entre les paraules candidates termes com "poliamor".