El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  Una anàlisi dels Jocs Olímpics com a esdeveniment global: cap a la convivència dels mitjans amb les xarxes socials

04/2018

Marta Civil i Serra (InCom-UAB) ressenya el llibre d’Emilio Fernández Peña Juegos Olímpicos, televisión y redes sociales (Barcelona: Editorial UOC, col•lecció Manuales (Comunicación), maig de 2016).

  Dones i periodisme esportiu, altre espai de lluita

03/2018

Redacció OCC InCom-UAB   La Secretaria General de l’Esport i l’Institut Català de les Dones, amb la col·laboració del Consell de l’Audiovisual a Catalunya, va organitzar una jornada amb el títol Les dones periodistes en la comunicació esportiva el 19 de març de 2018 al Museu Colet (Barcelona). Després de la presentació de l’Informe sobre la presència de dones en la informació i la programació esportiva de TV3 i Esport 3 a càrrec de Carme Figueras (CAC), Imma Pedemonte (TV3), Ruth Gumbau (La Xarxa), Àngels Fàbregues (diari Sport), Cristina Cubero (diari Mundo Deportivo), Marta Cabré (diari L’Esportiu) i Gemma Montero (RAC 1) van debatre sobre la pràctica periodística esportiva a partir de les seves trajectòries professionals.

  Entre selfies i whatsapps. Oportunitats i riscos per a la infància i l'adolescència connectada

03/2018

Leticia Porto Pedrosa (Universitat Rey Juan Carlos) ressenya el llibre: Jiménez, Estefania; Garmendia, Maialen i Casado, Miguel Ángel (coords.) (2018). Entre selfies y whatsapps. Oportunidades y riesgos para la infancia y la adolescencia conectada, Editorial Gedisa, Barcelona, pp.317, ISBN 978-84-16919-87-1.

  Empreses, universitats i l’administració catalana aposten per la innovació social i l’R+D+I col·laboratiu

03/2018

Per: Núria Reguero (InCom-UAB)

  Publicitat i infància: Com fomentar una imatge corporal saludable?

02/2018

Per Redacción: OCC InCom-UAB Els trastorns de la conducta alimentària són la tercera malaltia crònica més habitual entre els adolescents: afecten a un 6% de la població adolescent femenina i un 11% més està en risc de patir-ne. Als 6 anys els nens i les nens ja han creat una imatge corporal i coneixen si és socialment ben acceptada o no i als 9 anys ja inicien conductes de risc relacionades amb l’alimentació i el cos. Aquestes dades preocupants s’han presentat a la Jornada Publicidad e Imagen Corporal. Mi Cuerpo, ¿Me gusta?, celebrada a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) el 6 de febrer de 2018, amb la finalitat de debatre quina influència tenen els mitjans, especialment la publicitat, en la construcció de la imatge corporal a la infància.