El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  Entrevista al periodista moçambiquès Ernesto Nhanale: “Els periodistes no aconsegueixen ser crítics amb les fonts, el que els fa, en moltes ocasions, caure en la trampa de publicar informacions no veritables”

02/2017

Per Marta Civil i Serra (InCom-UAB) Entrevista realitzada a Bellaterra, el 29 de setembre de 2016.

  Les memòries periodístiques de Wifredo Espina, impulsor i promotor de la recerca en comunicació social a Catalunya

01/2017

Marta Civil i Serra (InCom-UAB) ressenya el llibre de Wifredo Espina Quan volien silenciar-me. Memòries d’un periodista inconformista (Lleida: Pagès Editors; primera edició, gener de 2016).

  L’ús de la Realitat Virtual a la publicitat. Casos pràctics

12/2016

La jornada Zoom Marques VR. Casos d’èxit de Realitat Virtual en la comunicació de marques, organitzada pel Cluster Audiovisual de Catalunya el 10 de novembre de 2016, va reunir ponents de diversas empreses, Visyon 360, Antaviana Films i Metropolitana.

Autora: Alba Navarro Peribáñez (Estudiant de Sociología a la Universitat Autònoma de Barcelona)

  El deteriorament de la llibertat de premsa i del dret a la informació

24/10/2016

El II Simposi sobre llibertat de premsa celebrat a Lleida els dies 3 i 4 de maig de 2016, organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya-secció Lleida i la Universitat de Lleida (UdL), va centrar-se en l’estat de la llibertat de premsa en els mitjans públics, tot i que també es van abordar altres dimensions de la llibertat de premsa, amb qüestions i preocupacions que són compartides entre mitjans públics i privats. Aquest dossier per al Portal de la Comunicació (InCom-UAB), elaborat pel Comitè organitzador del simposi, aporta els principals continguts presentats en les comunicacions i ponències, i debat posterior, que van posar sobre la taula algunes de les principals amenaces a la llibertat de premsa al nostre país, així com determinades propostes o conclusions per avançar en la implementació de mecanismes i consensos que millorin la qualitat del nostre sistema de mitjans i, amb això, el dret a la informació de la ciutadania.[1]

  La mirada crítica de Daniel E. Jones

07/2016

Marta Civil i Serra (InCom-UAB) ressenya el llibre de Daniel E. Jones Industrias de la comunicación y la cultura en España y Cataluña, compilat per Isabel Fernández Alonso i Maria Corominas Piulats (Barcelona: Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, col·lecció Documentos de Estudio, núm. 5, 2016)