El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Filtrar per categoria

Filtrar per autors

Lliçons

ISSN 2014-0576
 

Anàlisi del fenomen Youtube: relació amb els espectadors i amb els generadors de continguts tradicionals

Jorge Gallardo Camacho

02/2013

El consum de vídeo a Internet ha crescut exponencialment en els últims anys i Youtube ha participat en aquesta expansió de continguts audiovisuals des que va néixer l'any 2005. En aquesta lliçó plantejarem per què creix aquesta xarxa social de vídeos de manera imparable i com ha transformat el comportament de l'espectador i la seva relació amb les indústries culturals tradicionals: ha perdut la televisió tradicional la seva hegemonia [...]

Llegir Descarregar PDF

 

El coneixement open source. L'obertura estratègica com a arquitectura per a la gestió del coneixement

Cristóbal Cobo Romaní

01/2008

Aquest treball postula que els processos de generació d'idees, coneixement i innovació s'enfronten a un paradigma d'obertura, intercanvi i col·laboració que s'ha vist profundament influenciat per les noves apropiacions socials de les tecnologies d'informació. L'anàlisi s'estableix sota els principis del "open innovation" descrits per Chesbrough i altres (2006).

Llegir Descarregar PDF

 

La societat de la informació

Martín Becerra

2003

Text que pretén caracteritzar la Societat de la Informació, la descripció dels seus principals trets, la ressenya de les línies conceptuals de reflexió sobre el seu significat, els seus efectes i la seva transcendència.

Llegir Descarregar PDF

 

Educar a la xarxa. Noves tecnologies i processos educatius a la societat de la informació

Delia Crovi

11/2004

La relació entre la comunicació i l’educació no és recent. Quan revisem informes sobre com era l’ensenyament a l'era preindustrial, hi descobrim pistes de processos de comunicació, de vegades limitats, altres d’empobrits per la poca capacitat de resposta que es permetia a l’alumne, però sempre presents. Durant la primera meitat del segle XX va sorgir, d’una manera manifesta, la preocupació per estudiar el vincle entre comunicació i educació. […]

Llegir Descarregar PDF

 

Internet i comunicació. Primeres etapes 1995-2000

Miquel De Moragas

2000

Aquest assaig, escrit l'any 2000, aporta informacions i reflexions per a interpretar l'impacte d'Internet i, en general, de les noves tecnologies de la informació, en els processos de comunicació.

Llegir Descarregar PDF